Zondag 14 juli Italian meets Daelenbroeck
Kasteel Daelenbroeck
Discount slider image

Zondag 14 juli Italian meets Daelenbroeck

€ 57,50 p.p. incl:

Anti-pasti buffet bij het ontvangst
Prime portate “ pasta en meer “
Seconde portate “ proeverij”
Dessert
Menu & entertainement

Een informele avond bij mooi weer op het terras aan het water.

Muzikale entertainement, wijnproeverij en verkoop!

Aankomst tussen 18.00 / 18.30 uur         

Reserveren kan gemakkelijk

via reserveringen klik hier om te reserveren of telefonisch via 0475 53 24 65.

 

Beste Prijsgarantie
 — 

Het Roerdal


Het Roerdal is een lager liggend gebied dat gedomineerd wordt door rivier de Roer. Het gebied wordt gevormd door een fraai glooiend landschap met akkers, weilanden, kleine bossen en houtwallen. Deze streek is een deel van het Waardevol Cultuur Landschap (WCL) Midden-Limburg.

Landgoed Kasteel Daelenbroeck ligt in de gemeente Roerdalen. Deze gemeente bestaat uit de kernen Herkenbosch, Melick, Montfort, Posterholt, Sint Odiliënberg en Vlodrop. In het buitengebied liggen nog een aantal kleine buurtschappen zoals Etsberg, Holst, Lerop, Paarlo, 't Reutje, Varsten en Waterschei. De dorpen kenmerken zich door een rijke historie, met mooie kerken en cultuurhistorisch interessante gebouwen.

Cultuurhistorie
Deze regio werd al vroeg bevolkt. Met name de restanten uit de Romeinse tijd zijn op verschillende locaties teruggevonden. Enkele van deze vondsten kunt u bekijken in het Roerstreekmuseum in Sint Odiliënberg.

In Roerdalen hebben we een aantal bijzondere gebouwen en monumenten. Kasteel Daelenbroeck is er een van. Maar ook De Gitstappermolen (Vlodrop), de beltkorenmolen Molen van Verbeek (Sint Odiliënberg), de Basiliek (Sint Odiliënberg) en Kasteel Montfort (Montfort) horen hierbij.

De cultuurhistorie gaat natuurlijk pas echt leven als iemand met passie erover vertelt. Daarom kunt u het beste een fiets- of wandeltocht maken onder leiding van een gids. Informeer hiervoor bij onze receptie of bij De Boshut.