Zaterdag 12 oktober Outdoor cooking meets Daelenbroeck
Kasteel Daelenbroeck
Discount slider image

Zaterdag 12 oktober Outdoor cooking meets Daelenbroeck

Voor de echte BBQ-fan en buitenmens!

Vuurkorven om op te warmen
Stretchtent om droog te zitten
Grote Drum-BBQ's om de honger te stillen
Grote stukken vis en vlees om je vingers bij af te likken

 

Klik hier voor meer informatie

 

Beste Prijsgarantie
 — 

Over ons - Kasteel Daelenbroeck

Landgoed Kasteel Daelenbroeck staat op de grondvesten van een 14e-eeuws kasteel. Door zorgvuldige restauratie en herbouw is een heel eigen sfeer ontstaan. De huidige locatie bestaat uit 3 hoofdonderdelen, elk met een eigen uitstraling.

De voorburcht
Via de brug over de gracht en de statige poort in de voorburcht bereikt u de idyllische binnenplaats. Hieraan liggen het terras, het restaurant, de wagengalerij (die nu verbouwd is tot tuinzaal) en enkele zalen die gebruikt worden als aperitief-, vergader- en trouwzaal. In de voorburcht ligt ook de torenkamer en de suite Baron de Raville.

In de Van Pallandtzaal vindt u ons specialiteitenrestaurant. En als we specialiteiten zeggen, dan is dat niet voor niets. “Het geheim", zo verklapt onze chef-kok, "zit in het respect voor natuur en jaargetijde." Meebewegen noemen we dat. Dus al het goede wat het seizoen te bieden heeft, vindt u terug in de heerlijke gerechten die wij voor u serveren. Proef de bourgondische weldaad van Limburg op Landgoed Kasteel Daelenbroeck.

Onze binnenplaats is een unieke plek om heerlijk uit te rusten na een wandeling of een fietstocht of gewoon om zomaar lekker te ontspannen.

En voor de echte buitenmensen onder ons: bij goed weer serveren we uw lunch of diner op het terras.

De hoofdburcht
In 1999 was de restauratie van de, bij toeval herontdekte, unieke hoofdburcht van Landgoed Kasteel Daelenbroeck klaar. De hoofdburcht is herbouwd in een originele middeleeuwse bouwstijl die de sfeer op zijn zachtst gezegd uniek maakt.

In dit gebouw bevinden zich de ridder- en rentmeesterzaal en 14e-eeuwse gewelven. Deze gewelven en zalen kunnen met elkaar verbonden worden, om zo feesten tot 450 personen te organiseren.

De hoofdburcht is de ideale locatie voor bedrijfs-, thema-, en bruiloftsfeesten, diners en andere bijeenkomsten. De historische ambiance van de gewelven en de zalen, geven uw event een speciaal karakter.

De kasteelhoeve
In de kasteelhoeve bevinden zich 16 luxe split-level suites. De suites hebben allemaal een gezellige living op de begane grond. De slaapkamer en meestal ook de badkamer liggen op de eerste verdieping. Iedere kamer heeft zijn eigen terras met uitzicht op de binnenplaats of de voorburcht.

Op Landgoed Kasteel Daelenbroeck is geen enkele kamer hetzelfde. Iedere kamer heeft zijn eigen unieke thema, variërend van romantic of summer tot symphony.

Geschiedenis
De geschiedenis van Landgoed Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch gaat terug tot het jaar 1311.

Godfried van Heinsberg, de Gulikse leenheer van Wassenberg, kocht een aantal gronden van Jan van Asenray in Roermond. Hij besloot in dat jaar in het moerassig gebied (broeck) van het Roerdal een woon- en jachtslot te bouwen. In de loop van de jaren is dit slot in handen van verschillende edellieden geweest, die er allemaal op hun eigen manier hun stempel op drukten.

Een keerpunt was de 80-jarige oorlog. In 1598 werd het kasteel belegerd en dit betekende het begin van de ondergang van de hoofdburcht.

Na de dood van de toenmalige kasteelheer, Hattardt van Pallandt, ontstond er een strijd om het kasteel tussen zijn schoonzonen. Toen in het jaar 1707 het kasteel uiteindelijk werd toegewezen aan Jan Ernest van Rollingen, was hij door de procesvoering vrijwel blut, zodat er geen geld was om het kasteel volledig te restaureren. Hij besloot in de voorburcht te gaan wonen en restaureerde deze met bouwmaterialen van de hoofdburcht die hij sloopte. De kelders gebruikte hij als voorraadschuur.

Restauratie
Als gevolg hiervan was tot 1999 in Herkenbosch alleen de voorburcht van Landgoed Kasteel Daelenbroeck bekend en in gebruik. Door bouwhistorisch onderzoek in de ruïne naast de voorburcht kwam de voormalige hoofdburcht tevoorschijn. Voor de huidige eigenaar van het landgoed stond al gauw vast dat dit belangrijke onderdeel van het cultureel erfgoed in Midden-Limburg en Nederland bewaard moest blijven. Het besluit om de hoofdburcht te restaureren in de originele stijl met behoud van de historische bouwelementen was dan ook snel genomen.

Er is enkele jaren hard gewerkt met als resultaat de restauratie van de kelders: de eerste verdieping van het oorspronkelijke kasteel. In 2009 zijn 2 hoektorens hersteld: de vierkante en de ronde toren. In 2012 is de overhoekse toren en het poortwachtershuisje opgebouwd, hier zitten nu 5 luxe torensuites in waarvan 3 met een eigen sauna.