Menukaart Restaurant Kasteel Daelenbroeck

Graag attenderen wij u erop, dat wij steeds bewust proberen in te kopen en geen producten verwerken waarvan we de herkomst niet weten. Wij werken voornamelijk met streek- en seizoens producten en onze vis is voorzien van het Msc. Keurmerk. 

Bent u met meer dan acht personen dan adviseren wij u graag in een menu keuze.

Wij wensen u een leuke, culinaire avond….

Voorgerechten

Halve kreeft € 22,50
Suikersla, rode biet chutney, Pata Negra ham, truffel crème en oude kaas

Als hoofdgerecht met asperges € 37,00

Eend € 22,00
Eendenlever paté, eenden rilletje, chutney van witte asperges en rabarber met brioche toast

Gepocheerd ei € 17,00
“Livar” sjink, gepocheerd eitje, fettuccine pasta, Tallegio kaas, asperge, truffel en waterkers

Black Angus Rund € 16,50
Steak tartaar american, cornichons, piccalilly, kappers, asperge en spekbokking crème


Tussengerechten

Livar varken € 17,00
Zacht gegaarde varkensnek, specerijen lak, gebakken asperge stukjes,pistache en Dashi bouillon

Kalfstong & langoustine € 17,00
Kort gebakken langoustine, zacht gegaarde kalfstong, knolselderij anglaise

Bisque € 12,50
Soep van kreeft en langoustine, Hollandse garnalen, kokkels en rouille

Crème soep van asperge € 9,50
Romige soep, kwartel ei, gerookte paling

Hoofdgerechten

Bent u met meer dan acht personen dan adviseren wij u graag in een menu keuze.

Black Angus entrecote € 28,50
Van de Big Green Egg, gepofte paprika, asperge, aardappel cake van zoete bataat, crème van gepofte aubergine en eigen jus met

Raz el Hanout
“Rossini” met gebakken eendenlever € 37,00
Poussin “label rouge” € 24,50

Piepkuiken in zijn geheel gebraden, Parmezaan polenta, gebakken asperge, gevogelte jus met laurier en rozemarijn
( indien gewenst gefileerd van het karkas)

Zeebaars € 24,00
Gebakken filet, wilde gamba, venkel, parel cous cous, vadouvan,
langoustine jus en lavas

Limburgs goud
7 stuks € 21,00
9 stuks € 25,00

Gepocheerde asperges, Limburgse Livar sjink, Bearnaise saus,
peterselie aardappeltjes en roomboter

 

Desserts

Aardbei & rabarber € 10,00
Rabarber chutney, aardbei, asperge, vanille, yoghurt en biscuit

Kaas
3 kaasjes € 10,00
5 kaasjes € 15,00

Keuze van de trolley, peren chutney, perenstroop ui Eckelrade en brood

Pavlova € 10,00
Merenque, frambozen compote, crème vanille en amarena kers

Chef menu

Het Menu van de Chef kan alleen per tafel besteld worden…

Black Angus rund
Steak tartaar american, cornichons, piccalilly, kappers, asperge en spekbokking crème

Bisque
Soep van kreeft en langoustine, Hollandse garnalen, kokkels en rouille

Livar varken
Zacht gegaarde varkensnek, specerijen lak, gebakken asperge stukjes, pistache en Dashi bouillon

Lam & asperge
Bereidingen van lamsvlees en asperge

Aardbei & rabarber
Rabarber chutney, aardbei, asperge, vanille, yoghurt en biscuit

  • Voorgerecht, hoofdgerecht, dessert      € 40,50
  • Voorgerecht, soep, hoofdgerecht, dessert    € 47,50
  • Voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht, dessert  € 57,50
  • Voorgerecht, soep, tussengerecht, hoofdgerecht, dessert  € 64,50

Romantik Menu

Dagelijks wisselend menu van ons keuken team. Onze bedieningsmedewerkers zullen u hier graag over vertellen. In samenwerking tussen de keuken en bediening wordt er iedere dag gekeken naar seizoen, streek, duurzaamheid en uiteraard bijpassende heerlijke wijnen.

  • Voorgerecht, hoofdgerecht, dessert       € 38,50 
  • Voorgerecht, soep, hoofdgerecht, dessert     € 43,50
  • Voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht, dessert    € 51,00
  • Voorgerecht, soep, tussengerecht, hoofdgerecht, dessert     € 56,00
  • Voorgerecht, soep, tussen- , hoofdgerecht, kaas en dessert  € 66,00


Surprise menu 3 of 4 gangen

Carte Blanche, een begrip om u te laten verrassen door onze keuken!
Heeft u beperkingen bij bepaalde gerechten, laat ons dit weten en laat uw menu over aan de creativiteit van onze chefkok.
Dit speciaal voor de fijnproevers onder u.
We werken met dag verse producten.

Ga eens een keer voor Carte Blanche en laat u eens verrassen…!

  • 3 gangen Carte Blanche            € 38,50
  • 4 gangen Carte Blanche ( met tussengerecht )        € 49,50 

Het surprise menu is uitsluitend per tafel te bestellen.

Heeft u een speciaal dieet of eet u liever vegetarisch? Geen enkel probleem. Laat het ons weten en onze koks bereiden een speciaal gerecht voor u.

Wijnarrangementen

Geselecteerde bijpassende wijnen bij iedere gang

                   Wijnarrangement -  Bob arrangement

  • 3-gangen       € 23,50                      € 14,50
  • 4-gangen       € 26,50                      € 16,50
  • 5-gangen       € 31,50                      € 19,50


De geselecteerde wijnen zijn ook per glas verkrijgbaar

Livar Kloostervarken


In 1999 bedachten 5 varkensboeren in Limburg uit ontevredenheid van hun toenmalige werk en leven, het Livar varken. Dit varken moest zich gaan onderscheiden in smaak, vleeskwaliteit en dierenwelzijn. Na een ontdekkingsreis door Spanje, waar het Iberico varken al volop werd gehouden, werd in Nederland begonnen met een strenge selectie van varkensrassen. De uiteindelijke, ultieme kruising werd gehouden op Abdij Lilbosch in Echt (L). Daar lopen de varkens nog steeds rond en worden verzorgd door de op de abdij wonende monniken. Door de populariteit en gebrek aan ruimte op de abdij, werkt Livar inmiddels met een zevental boerderijen die de omgevingen en werkwijze zoals op de abdij, zo goed mogelijk nastreven. Kwaliteit en dierenwelzijn worden zeer streng gecontroleerd.

Het product

Livar varkensvlees kenmerkt zich door de mooie marmering en ruime vetlaag op het vlees. Smaken zitten geconcentreerd in vetten. Het vet tussen de spieren komt bij de bereiding vrij. Vele restaurants hebben dit prachtige vlees al sinds het begin op de kaart staan. Het vlees is zo mooi van smaak en structuur dat zelfs de delen die normaal het gehakt in gaan nog worden gebruikt voor de mooiste gerechten.