Rondleiding

Landgoed Kasteel Daelenbroeck heeft een rijke historie. Rondkijken in een echt kasteel is een boeiende ervaring. Kasteel Daelenbroeck heeft een slotgracht, middeleeuwse gewelven en burcht met prachtige zalen.

Het Landgoed is meer dan het Kasteel alleen en ook de directe omgeving is interessant. Tijdens een van de andere rondleidingen ervaart u zelf dat er nog zoveel meer te ontdekken is. 

Rondleidingen worden enkel verzorgd in groepsvorm, hiervoor hebben wij in samenwerking met Historisch Toeristisch Bemiddelingsbureau Maria Bonten diverse rondleidingen samengesteld.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden qua feesten, bijeenkomsten of diners in Kasteel Daelenbroeck. Hiervoor kunt u een afspraak maken via reserveringen@daelenbroeck.nl

Het Heinsberger rondje

U bezoekt gedurende dit Bourgondische arrangement nagenoeg het gehele kasteel en landgoed met uitleg door Maria Bonten.

Ontvangst met koffie en gebak

U wordt door Maria Bonten ontvangen in de Tuinzaal van de sfeervolle voorburcht. Onder het genot van koffie en gebak waarna Maria Bonten een inleidend verhaal vertelt over de boeiende historie van Kasteel Daelenbroeck. Ook de adellijke familie van Heinsberg, waarvan Godfried van Heinsberg de stichter van Kasteel Daelenbroeck was, komt aan bod.

Beeldpresentatie
In de sfeervolle Ridderzaal presenteert Maria Bonten een aangename beeldpresentatie over de mooiste kastelen van Limburg en een tijdsbeeld over mode door de eeuwen heen.

Rondleiding door het kasteel
Na de presentatie maakt u een toepasselijke rondleiding door het kasteel. U bezoekt de schitterende oorspronkelijke Tong gewelven, de Ridderzaal en de gerestaureerde woontoren. Tot slot maakt u een wandeling over het landgoed, langs de grachten terug naar de Tuinzaal.

Het arrangement kan eventueel ook met een High Tea of een passend diner gereserveerd worden.

 


Interesse of meer informatie? 

Onze medewerkers van de reserveringsafdeling maken graag tijd voor u vrij.

Neem vrijblijvend contact met ons op