Kasteel concert - 25 februari

In Kasteel Daelenbroeck worden met regelmaat unieke Kasteel Concerten gegeven. In de gewelven van de Hoofdburcht spelen bevlogen musici prachtige stukken. Klassiek muziek van hoogstaande kwaliteit.
De muziek in de buitengewone sfeer van Landgoed Kasteel Daelenbroeck is een ware beleving. De concerten worden gegeven van september tot en met maart. 

25 maart zal het Merain Trio voor u optreden:

De van origine klassieke musiciennes van Merain verzamelen, bewerken en schrijven zelf de muziek die zij in hun concerten spelen. Merain bestaat uit

  • Mirjam Rietberg (harp)
  • Mieke Manschot (zang en bodhrán)
  • Sandra Wallner (viool)

Manschot en Rietberg studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, Wallner aan het Mozarteum in Salzburg. De concerten van Merain trekken een groeiend publiek, van kamermuziekminnaars tot Ierlandliefhebbers. Het trio speelt in Nederland en Duitsland en was tijdens haar vorige tour driemaal te gast bij radio 4.

PROGRAMMA

Celtic Ways door Merain, verfijnd en sprankelend Iers concert. Wie aan Ierland denkt, denkt aan mystieke landschappen, aardige mensen en adembenemende muziek. Merain (zang, viool, harp) heeft voor haar concert Celtic Ways de prachtigste Ierse muziek verzameld en bewerkt tot een verfijnd en sprankelend concert.

Het concert brengt u in typische Ierse sferen, door een weldadige mix van ontroering en vrolijkheid. Naast traditionele Ierse liederen en melodieën, die de dames van Merain spelen in geheel eigen bewerkingen, voeren zij u terug naar de tijd van de harpisten Connellan en O’Carolan. Ronduit verrassend zijn de akoestische bewerkingen van moderne nummers van Enya en Luka Bloom. Kortom, een prachtig afwisselend programma waarin de Ierse melancholie wordt afgewisseld met sfeervolle melodieën en levendige intermezzo's. Dat de historische entourage van Kasteel Daelenbroeck zich bij uitstek leent voor dit concert, spreekt voor zich! 

Concert informatie

Datum:     zondag, 25 februari 2018
Tijd:         12:15 uur
Ticket:      € 17,50; kinderen tot 15 jaar € 5,00
Locatie:    Landgoed Daelenbroeck, Herkenbosch