Kasteelconcert - Rozemond en Bekkers - 31 oktober

In 2017 leerden violiste Jacobien Rozemond en accordeoniste Renée Bekkers elkaar kennen tijdens een tournee van de muziektheatervoorstelling ‘Vivaldi Code Rood’ waarmee ze te zien waren bij Podium Witteman. Renée en Jacobien hadden meteen een klik en na het project besloten zij als duo een programma te maken. Inmiddels zijn ze met veel succes opgetreden in het Zoom! Kamermuziekfestival, het Festival van Vlaanderen en meerdere concertseries in Nederland. In september 2021 komt hun debuut-cd Vox uit, een programma waarmee ze dit najaar ook een serie concerten op verschillende festivals zullen geven.
Lees meer

Christmas & Vintage fair - 20 & 21 november

Christmas and vintage fair in Romantik Hotel Kasteel Daelenbroeck. Op 20 en 21 november bent u van harte welkom in Herkenbosch, gelegen in het mooie Limburg. In de Hoofdburcht staan circa 40 brocanteurs die op deze prachtige locatie hun mooiste schatten en vondsten uitstallen.
Lees meer

Kasteelconcert - Lumen Ensemble - 28 november

Lumen is licht. Licht als metafoor voor een inval, een idee, inspiratie, een eureka. Harp en viool. Snaarinstrumenten met volkomen verschillende klankwerelden die symbiose aangaan én elkaar op de proef stellen. Als goede vrienden die elkaar de waarheid durven te vertellen. Onstuimige, tere, rafelige, lyrische, fluisterende en warme klankwerelden ontvouwen zich. Een bezetting waar nog een schat aan repertoire voor te ontdekken is. Voor dit duo is dat een vrijbrief om uitgebreid op onderzoek uit te gaan! Soms is slechts een dichtregel, een natuurverschijnsel of kunstwerk genoeg om een stroom aan muzikale associaties en ideeën los te maken. Beroemde componisten, pas ontdekte schatten en nieuwe composities klinken naast elkaar.
Lees meer

Kasteelconcert - Ensemble Vijf - 19 december

Vijf bevlogen vrouwen, vijf unieke instrumenten, vijf muzikale harten: datis VIJF! Met haar unieke en kleurrijke klankpalet brengt VIJF! een programma met een variëteit aan muziekstijlen. Sfeervolle muziek uit het Franse impressionisme en uitstapjes naar andere windstreken maar ook nieuw origineel werk dat geschreven is voor het ensemble. Een wereld vol klank en kleur, dromerig maar ook vol energie. Soms mystiek, maar ook lichtvoetig: muziek waar je blij van wordt en die je raakt! VIJF! speelt klassieke muziek op nét een andere wijze. De goudencombinatie van harp, fluit, fagot, hobo en viool maakt VIJF! tot een uniek ensemble. En omdat de samenstelling zo bijzonder is maakt het ensemble vaak zelf de arrangementen.Zo speelt VIJF! niet alleen kamermuziek maar brengt ze ook grotere orkestwerken. Waarbij uiteraard de muzikale strekking in zijn waarde wordt gelaten.
Lees meer

Kasteelconcert - Duo Oostenrijk en Voorhorst - 16 januari

Zowel hobo als hobo-d’amore mengen prachtig met de warme gitaarklanken van Voorhorst. Oostenrijk en Voorhorst spelen met veel oog voor detail en uiterst verzorgd. (Luister dec. 2017) …door twee Nederlandse instrumentalisten met vakmanschap. Technisch hoogstaand, nuances en muzikaliteit verzekerd. Een heel origineel programma, een heel, heel mooie cd. Warm aanbevolen. (Stretto okt. 2017)
Lees meer

Kasteelconcert - Hexagon Ensemble - 20 februari

Panorama Beethoven Dit programma werd speciaal voor het 30-jarig jubileum van het Hexagon Ensemble samengesteld en grotendeels gearrangeerd door componist Micha Hamel. En wie Micha kent weet dat hij altijd in is voor nieuwe ideeën en garant staat voor verrassingen. Dus ook Panorama Beethoven is een programma vol verrassingen.
Lees meer

Kasteelconcert - Hanna Shybayeva - 27 maart

De Nederlandse/Wit-Russische pianiste Hanna Shybayeva, geboren in 1979 in Minsk, wordt alom geprezen vanwege haar muzikale en eigenzinnige interpretaties, haar energie en de rijkdom van haar kleurenpalet; de solistenrol geeft haar evenveel voldoening als haar optreden als kamermuziekpartner. Zij won diverse prijzen op internationale concoursen, waaronder in 2001 in Nederland beide topprijzen van de YPF National Piano Competition.
Lees meer

 

Wij wensen u alvast veel plezier.