Kasteelconcerten

In Kasteel Daelenbroeck worden met regelmaat unieke Kasteel Concerten gegeven. In de gewelven van de Hoofdburcht spelen bevlogen musici prachtige stukken. Klassiek muziek van hoogstaande kwaliteit. De muziek in de buitengewone sfeer van Landgoed Kasteel Daelenbroeck is een ware beleving. De concerten worden gegeven van september tot en met maart op elke laatste zondag van de maand. De aanvangstijd van de concerten is 12.15 uur.

U kunt uw concertbezoek ook uitbreiden met een weekendje weg en genieten van de faciliteiten van Kasteel Daelenbroeck of Boshotel Vlodrop. Voor meer informatie zie het ‘Concert Romantik Arrangement’ van het Kasteel of het ‘Meinweg Arrangement van Boshotel Vlodrop.

Programma 2019 - 2020

Zondag 29 september 2019                 Duo Huijnen & Hopman

Zondag 27 oktober 2019                      Dostojevski kwartet

Zondag 1 december 2019                    Ines d'Avena en Claudio Ribeiro

Zondag 19 januari 2020                       Maurice Lammerts van Bueren en Ellen Valkenburg

Zondag 16 februari 2020                     Oneiros ensemble

Zondag 22 maart 2020                         The Klezmer society

 

Kasteelconcert Ines d’Avena en Claudio Ribeiro - 1 december

De blokfluitenspeler Inês d’Avena (Inês de Avena Braga) werd geboren in Rio de Janeiro in 1983 en werd geprezen om haar finesse, virtuositeit en uniek timbre. In de afgelopen 10 jaar heeft Inês zich gespecialiseerd in het onderzoek en de uitvoering van Napolitaanse barokmuziek. Ze heeft ook hartstochtelijk gewerkt aan de heropleving van vergeten Italiaanse barokke blokfluiten, het in gebruik nemen van kopieën en het in premiere brengen van de instrumenten in concerten en opnames.

​Inês was de winnaar van de II Internationale Competitie Prins Francesco Maria Ruspoli, en het jaar daarop won haar duo LOTUS met Claudio Ribeiro de tweede prijs in de prestigieuze Premio Bonporti. Inês was ook een winnaar op de Internationale Van Wassenaer Competitie 2016 als lid van COLLEGIUM MUSICUM Den Haag (tweede prijs ex aequo). Ze treedt regelmatig op als solist en in kamer- en orkestopstellingen in heel Europa, Azië en haar geboorteland Brazilië. Inês heeft cd’s opgenomen voor de labels ORF-editie Alte Musik, Passacaille en Channel Classics, evenals voor onafhankelijke releases en live radio-uitzendingen.

​In 2011 richtte Inês het ensemble La Cicala op dat volledig gewijd is aan het onderzoek en de uitvoering van het onbekende Napolitaanse barokrepertoire. La Cicala’s debuut-cd “Dolce Napoli: sonate & concerti per flauto” werd uitgebracht in februari 2015 (PAS, 1007) en werd snel gevolgd door een tweede CD met wereldpremiere opnames – “Napels 1759”, uitgebracht in oktober 2015 ( PAS, 1013). Beide cd’s zijn zeer positief beoordeeld door de internationale vakpers. Inês is ook lid van de ensembles LOTUS, Schifanoia en het Amsterdam Baroque Orchestra en medeoprichter van COLLEGIUM MUSICUM Den Haag.

​Inês studeerde bij Reine-Marie Verhagen en Sébastien Marq, en ontving ensemblebegeleiding van vele gerenommeerde docenten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (onder anderen Wilbert Hazelzet, Jacques Ogg, Peter Van Heyghen, Jill Feldman), in 2007 afgestudeerd na het behalen van de bachelor, Masterdiploma’s en onderwijsdiploma’s. Inês geeft de blokfluit privé sinds 2005; sinds 2012 is zij Research Supervisor voor de masteropleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en sinds 2017 gastdocent bij dezelfde instelling. Inês was recensent voor Early Music America Magazine en heeft artikelen gepubliceerd in de prestigieuze Journal of the American Musical Instrument Society, Music + Practice, Blokfluitist en Recercare.

​Inês is gepromoveerd in muziek en werd in juli 2015 uitgereikt door de Universiteit Leiden, een van de partneruniversiteiten van het praktijkgerichte DocArtes Doctoraatsprogramma in de muziekkunsten aan het Orpheus Instituut in Gent, BE. Tussen oktober 2015 en januari 2016 was Inês resident onderzoeker bij de Cini Foundation / Istituto Italiano Antonio Vivaldi in Venetië, en werkte aan het artikel “Recorders voor Vivaldi: barokke blokfluiten voor de instrumentale muziek van Vivaldi”, dankzij een ‘Vilma & Olivo Andreazza ‘wetenschap.​ www.inesdavena.com


Claudio Ribeiro werd geboren in 1976 in São Paulo. Sinds 2000 is hij in Nederland een veelgevraagde klavecinist en dirigent in verschillende orkesten en ensembles. Na zich te hebben gespecialiseerd in oude muziek, ligt zijn focus in de uitvoering van late renaissance-, barok- en vroege klassieke repertoires op het klavecimbel, orgel en als dirigent. Hij is ook een actief klavecimbel en leraar voor oude muziek.

Claudio is een vaste gast op de grote concertpodia en festivals in Europa, zoals het Utrecht Early Music Festival, MAfestival Brugge, Itinéraire Baroque, Monteverdi Festival, Antiqua Bolzano, Festival d’Ambronay en Opus Amadeus Istanbul, treedt vaak op in zijn geboorteland Brazilië en was ook te gast op concertlocaties in Zuid-Korea.

Hij is artistiek directeur en maestro al cembalo van barokorkest COLLEGIUM MUSICUM Den Haag, dat hij in 2006 mede-oprichter werd in Den Haag. CMDH heeft in heel Europa en Brazilië uitvoerig opgetreden en is proactief in het opbouwen van een nieuw publiek voor oude muziek. Claudio is ook de directeur van Companhia de Música, en lid van LOTUS, La Cicala, BarokOpera Amsterdam en Radio Antiqua, en heeft zich aangesloten bij verschillende andere orkesten en ensembles in Europa en Zuid-Amerika; onder meer B’Rock, Música Temprana, Harmonie Universelle, Armonico Tributo Campinas Baroque Orchestra (richter Edmundo Hora), Giardino Musicale, Vox Brasiliensis (richter Ricardo Kanji), Orquesta Barroca del Mercosul (richter Cristina Banegas), en de orkesten van de Académie Baroque Européenne in 2002 (richting Rinaldo Alessandrini) en 2005 (dir.

Claudio neemt op voor labels als Ricercar, Ambronay Éditions, ORF, Brilliant en Passacaille en verschijnt regelmatig in live radio- en tv-uitzendingen (onder meer France Musique, ORF, Dutch Broadcast Foundation en de Nederlandse Radio 4). Hij won prijzen op de belangrijkste Europese competities met LOTUS (Premio Bonporti 2011), CMDH en Radio Antiqua (Internationale Van Wassenaer Competitie 2016).

Als gastdirigent heeft Claudio met ensembles zoals het Reykjavik Chamber Orchestra en het National Youth Orchestra of the Netherlands gewerkt tijdens een speciaal concert voor koning Willem-Alexander.

Hij heeft een bachelor- en masterdiploma van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, studeerde aan Jacques Ogg en heeft ook een bachelordiploma van de staatsuniversiteit van Campinas (UNICAMP), waar hij koordirectie studeerde bij Eduardo Navega, orkest dirigeren met Henrique Gregori en klavecimbel met Edmundo Hora. Zijn opleiding werd verrijkt door lessen en masterclasses met onder andere Cristophe Rousset, Nicolau de Figueiredo en Ton Koopman.

Claudio is gastdocent en correpetitor aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag sinds 2006 en wordt regelmatig uitgenodigd om klavecimbel en oude muziek te geven op het Festival van de Oude Muziek van Juiz de Fora en op de Internationale Zomercursussen van Brasília. www.maestroalcembalo.com

 

Concert informatie:

Datum: zondag, 1 december 2019
Tijd: 12.15 uur
Tickets: Volwassenen € 18,00
             Kinderen tot 15 jaar € 5,00

Terug Reserveren

Kasteelconcert Maurice Lammerts van Bueren en Ellen Valkenburg - 19 januari

Sopraan Ellen Valkenburg rondde in 2008 haar studie Docent Muziek af aan het conservatorium van Tilburg en werd vervolgens toegelaten tot de opleiding Zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij in mei 2012 haar bachelor behaalde met onderscheiding ‘voor authenticiteit in de keuze en uitvoering van het programma’. In juni 2014 sloot zij haar masterstudie zang af bij Maria Acda en Sasja Hunnego aan ditzelfde conservatorium. Pianist Maurice Lammerts van Bueren behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie voor de aantekening Kamermuziek aan hetzelfde instituut bij Ludmilla Baslawskaja. Liedbegeleidingslessen kreeg hij onder meer van Graham Johnson en Rudolf Jansen. Maurice Lammerts van Bueren heeft zich volledig toegelegd op het liedbegeleiden. Hij trad op met vele zangers, onder wie Angelika Kirchschlager, Henk Neven, Florieke Beelen, Thomas Oliemans, Marcel Reijans, Lilian Farahani, Ekaterina Levental, Henriette Feith, Karolina Hartman, Irene Maessen en Hans Pieter Herman. Daarnaast is hij oprichter en pianist van het Coco Collectief.
Lees meer

Kasteelconcert Oneiros Ensemble - 16 februari

Het Oneiros Ensemble is opgericht in 2011 door harpiste Liesbeth Vreeburg en violist Johan Olof. De missie van het ensemble is om verhalen te vertellen met klassieke muziek. Het ensemble bestaat uit een groep jonge ambitieuze musici en speelt in verschillende bezettingen. Het Oneiros Ensemble speelt kamermuziek, van barok tot hedendaags, in grote en kleine bezettingen, voor jonge en oude mensen. Het ensemble zoekt naar de essentie van de muziek, arrangeert en programmeert, maakt muziektheater, en vertelt verhalen.
Lees meer

Kasteelconcert The Klezmer Society - 22 maart

Een melodie zal nooit twee keer hetzelfde klinken bij The Klezmer Society. De schat aan variaties en versieringen is eindeloos en de musici stimuleren elkaar tot grote hoogte om samen te ontdekken hoe de muziek hier en nu zal klinken. Geen arrangementen en kant en klare oplossingen, maar spontaniteit en echtheid vormen het cement van dit hechte ensemble. Spannende eigen composities worden op een geraffineerde manier gecombineerd met de beeldschone melodieën uit de shtetls: de Joodse Anatevka-dorpjes uit het oude Oost-Europa. In haar 10-jarig bestaan boekte het ensemble grote successen op binnen- en buitenlandse concertpodia en de speellijst van de groep is imposant.
Lees meer

Kaarten & Reserveren

Abonnementen

Abonnementen voor de hele serie à € 90,00 kunnen besteld worden door overmaking van de abonnementsprijs op bankrekeningnr. NL 19 RABO 017.41.14.907 t.n.v. de Stichting Kasteelconcerten Landgoed Kasteel Daelenbroeck te Herkenbosch.

Om de klassieke muziek bij jongeren onde de aandacht te brengen bieden wij aan onze abonnementhouders voor het familieconcert op 22 maart 2020 1 vrijkaartje voor een kind en 1 vrijkaartje voor een kleinkind aan. De vrijkaartjes kunt u tijdens de concerten bij de kassa afhalen.

Losse kaarten reserveren

Losse kaarten à € 18,00 (kinderen tot 15 jaar € 5,00) kunnen telefonisch of via de website van Stichting Kasteelconcerten Daelenbroeck worden besteld. 

Reserveren

Voor nadere informatie en reserveringen kunt u ook bellen met onze medewerkers via 0475 532 465 van de reserveringsafdeling of mailen naar reserveringen@daelenbroeck.nl