Landgoed Kasteel Daelenbroeck staat op de grondvesten van een 14e-eeuws kasteel. Door zorgvuldige restauratie en herbouw die deze oorsprong eer aan doet, ontstaat een heel eigen sfeer. De huidige locatie bestaat uit drie hoofdonderdelen, elk met een heel eigen uitstraling.

De Voorburcht

Via de brug over de gracht en de statige poort in de Voorburcht bereikt u de idyllische binnenplaats. Aan de binnenplaats liggen het terras, het restaurant, de wagengalerij, die nu verbouwd is tot de Tuinzaal, en enkele zalen die gebruikt worden als aperitief-, vergader- en trouwzaal. In de Voorburcht bevinden zich tevens de Torenkamer en de suite "Baron de Raville".

In de van Pallandtzaal vindt u ons specialiteitenrestaurant. En als we specialiteiten zeggen, dan is dat niet voor niets. "Het geheim", zo verklapt onze chef-kok, "zit in het respect voor natuur en jaargetijde."
Meebewegen noemen we dat. Dus al het goede wat het seizoen te bieden heeft, vindt u terug in de zalige gerechten die wij voor u serveren. Proef de Bourgondische weldaad van Limburg op Landgoed Kasteel Daelenbroeck.

Onze binnenplaats is een unieke plek om heerlijk uit te rusten na een wandeling of een fietstocht of gewoon om zomaar lekker te ontspannen.

En voor de echte buitenmensen onder ons: bij goed weer serveren we uw lunch of diner op het terras. Buiten op z'n allerbest!

De Hoofdburcht

In 1999 kwam de restauratie van de, bij toeval herontdekte, unieke Hoofdburcht van Landgoed Kasteel Daelenbroeck gereed. De Hoofdburcht is herbouwd in een schitterende origineel middeleeuwse bouwstijl die de sfeer op zijn zachtst gezegd wel heel bijzonder maakt.

In dit gebouw bevinden zich de Ridder- en Rentmeesterzaal en diverse 14e-eeuwse gewelven. Deze gewelven en zalen kunnen met elkaar verbonden worden, om zo partijen tot 450 personen te realiseren.

De Hoofdburcht is de ideale locatie voor bedrijfs-, thema-, en bruiloftsfeesten, diners en bijeenkomsten. De historische ambiance, van de gewelven en de betreffende zalen, geven uw bijeenkomst een heel speciaal karakter.

De Kasteelhoeve

In de Kasteelhoeve bevinden zich 16 luxe split-level suites. De suites zijn alle voorzien van een gezellige living op de begane grond. De slaapkamer en meestal ook de badkamer op de eerste verdieping zijn via een eigen trap te bereiken. Iedere kamer heeft zijn eigen terras met uitkijk op de binnenplaats of de Voorburcht.

Op Landgoed Kasteel Daelenbroeck is geen enkele kamer hetzelfde. Iedere kamer heeft zijn eigen unieke thema, variërend van "Romantic" tot "Summer" of "Symphony".

Op alle kamers kunt u gebruik maken van gratis draadloos internet.

Geschiedenis

Landgoed Kasteel Daelenbroeck te Herkenbosch dateert uit het begin van de 14e eeuw. Om precies te zijn gaat de geschiedenis van Daelenbroeck terug tot het jaar 1311.

Godfried van Heinsberg, de Gulikse leenheer van Wassenberg, kocht een aantal gronden van Jan van Asenray in Roermond en besloot in dat jaar in het moerassig gebied ("broeck") van het Roerdal een woon- en jachtslot te bouwen. In de loop van de jaren is dit slot in handen van verschillende edellieden geweest, die er allen op hun eigen manier hun stempel op drukten.

Een keerpunt was de 80-jarige oorlog. In 1598 werd het kasteel belegerd en dit betekende het begin van de ondergang van de Hoofdburcht.

Na de dood van de toenmalige kasteelheer, Hattardt van Pallandt, ontstond er een strijd tussen zijn schoonzonen om het kasteel. Toen in het jaar 1707 het kasteel uiteindelijk werd toegewezen aan Jan Ernest van Rollingen, was deze door de procesvoering dermate berooid, dat er geen geld was om het kasteel volledig te restaureren. Hij besloot in de Voorburcht te gaan wonen en restaureerde deze met bouwmaterialen van de Hoofdburcht die hij sloopte. De kelders gebruikte hij als voorraadschuur.

Restauratie

Als gevolg hiervan was tot 1999 in Herkenbosch alleen de Voorburcht van Landgoed Kasteel Daelenbroeck bekend en in gebruik. Door bouwhistorisch onderzoek in de ruïne naast de Voorburcht kwam echter de voormalige Hoofdburcht tevoorschijn. Voor de huidige eigenaar van het landgoed stond al gauw vast dat dit belangrijke onderdeel van het cultureel erfgoed in Midden-Limburg en Nederland bewaard moest blijven. Het besluit om de Hoofdburcht te restaureren in de originele stijl met behoud van de historische bouwelementen was dan ook snel genomen. Er is enkele jaren hard gewerkt met als resultaat de restauratie van de kelders, zijnde de eerste verdieping van het oorspronkelijke kasteel. In 2009 zijn twee hoektorens hersteld; de Vierkante en de Ronde Toren. In 2012 is de Overhoekse Toren en het Poortwachtershuisje opgebouwd, hier zijn 5 luxe Torensuites gerealiseerd, waarvan 3 met een eigen sauna!